Föld alatt és lombok felett a Bélai Tátrában

ÚJDONSÁG!

2 nap/1 éjszaka

Időpontok:

2019. július 13-14. (betelt)
2019. augusztus 30-31.

Program

1.nap:  Találkozó 5:45-kor a váci Művelődési Ház előtt. Utazás rövid pihenőkkel a Felvidék egyik gazdag történelmi múlttal rendelkező városába Rozsnyóra (rövid városnézés). Innen utunkat folytatva, megérkezünk az Andrássy grófok betléri kastélyába. A kastély termeiben tett látogatás során időutazáson érezhetjük magunkat. Nagyrészt eredeti 1700-1800-as évekből származó bútorokkal, berendezési tárgyakkal, műtárgyakkal, festményekkel berendezett szobákban alapos képet kapunk az Andrássyak főúri mindennapjairól. Valamint sétálhatunk a kastélyt övező csodálatos 81 hektáros parkban, ami egyben a legnagyobb történelmi botanikus kert Szlovákiában. Továbbutazunk a Felvidék legszebb kisvárosába Lőcsére. Séta a középkori városfallal körbeölelt, gótikus és reneszánsz műemlékekkel teli óvárosában (Sz. Jakab templom, városháza, szégyenketrec, Thurzó ház...). Kora este érkezés Poprádra, szállás elfoglalása, vacsora.
 
2. nap: Reggeli után kalandozunk a Bélai tátrában 2017-ben nyílt lombkorona sétányon. A látványos tanösvény kb. 600 m hosszan, átlagosan 24 m magasságban kanyarog a lombok között-felett, a végén egy 32 m magas kilátótorony található. Biztonsági berendezésekkel ellátott. Innen utunk a Bélai barlanghoz vezet.
Bejárata 890 m tengerszint feletti magasságban fekszik, látványos szerpentinen keresztül gyalogosan közelíthető meg, szintkülönbség 122 m. Napjainkban 1 370 m hosszú útvonalon át vezet a barlanglátogatás, az útvonalon 860 lépcső található, és a benntartózkodás időtartama kb. 70 perc. A barlang hőmérséklete 5 és 6,3°C között mozog. Hazaindulás, érkezés Vácra az esti órákban.

Részletek és árak

Indulás/érkezés: 6:00 óra, váci Művelődési Ház elől / elé
Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 3* hotelben/ Poprádon, 2-3 fős szobákban
Ellátás: félpanzió
Egyágyas felár: 2.500 Ft/fő
Min.létszám: 35 fő
 
Részvételi díj: 27.000 Ft/fő
Előleg: 10.000Ft/fő     
 
A részvételi díj tartalmazza az utazást, szállást reggelivel, az IFA-t és a magyar nyelvű csoportkísérő költségét.
Nem tartalmazza: a sztornóbiztosítást (kb. 5 %) a BBP biztosítást (kb. 800 Ft/fő), a belépőjegyeket (kb. 35 euro).
 
Fontos! Az autóbuszon személyenként max. 18 kg poggyász és 1db 5 kg kisméretű kézi poggyász szállítható!

Utazás érvényes kártyás személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Föld alatt és lombok felett a Bélai Tátrában Föld alatt és lombok felett a Bélai Tátrában Föld alatt és lombok felett a Bélai Tátrában Föld alatt és lombok felett a Bélai Tátrában Föld alatt és lombok felett a Bélai Tátrában Föld alatt és lombok felett a Bélai Tátrában Föld alatt és lombok felett a Bélai Tátrában