Egy cseppnyi magyar Provence: Kőröshegyi levendulaszüret, Balatonföldvár és a Bory-vár

1 nap

Időpont:

2019. június 22. (szombat)

Program

Találkozó reggel 6:45-kor a váci Művelődési Ház előtt, utazás Székesfehérvárra, és megtekintjük a Bory-várat, melyet Bory Jenő építész, szobrász- és festőművész nagyrészt egymaga épített és díszített évtizedeken át, emléket állítva a hitvesi szeretetnek és művészi álmainak. Ezt követően megérkezünk a provence-i hangulatot idéző dél-balatoni Kőröshegyi Levendulásba, ahol mindenki a helyszínen megvásárolható arató táskába vagy kosárba gyűjtheti az illatos levendulát, melyet többféle méretben tudnak vásárolni, mérettől függően kb. 1000-4000 Ft között. Az igény szerinti mennyiségben megvásárolt arató táska díján kívül a levendulaszedésnek nincs egyéb díja. A helyszínen metszőollót tudnak biztosítani 500 Ft-os letéti díj ellenében, spárgát illetve kötözőszalagot ingyenesen adnak.
Délutáni órákban megérkezünk Balatonföldvárra, ahol szabadidő keretein belül részt lehet venni egy játékos városismertető túrán (1,5-2 óra), a nyomozás a Tourinform irodától indul és ott is végződik. A túra önállóan bejárható és ingyenes!
De akár egy finom ebéd vagy kávé elfogyasztása után sétálhatunk egyet a Kvassay-sétányon, amely a déli part egyik legszebb sétahelye. Meg lehet tekinteni a Balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpontot, amely a Balatont, a balatoni hajózást és vitorlázást terepasztalokkal, filmvetítésekkel, szimulátorokkal bemutató interaktív kiállítás, és egy különleges, hajó alakú épületben kapott helyet, melynek árbóca a Balaton legnagyobb épített kilátója. Késő délutáni órákban hazaindulunk, érkezés Vácra az esti órákban.

Részletek és árak

Időpont: 2019. június 22. (szombat)    1 nap
Indulás/Érkezés: 7:00 óra, Művelődési ház, Vác
Utazás: autóbusszal
Ellátás: nincs
Min.létszám: 35 fő
 

Részvételi díj: 7.700 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza az útiköltséget, a magyar nyelvű csoportkísérő költségét.

Nem tartalmazza az útlemondási biztosítást (5%) és a belépőjegyet a várba (kb. 1500/700 Ft), Arató táskák: kb. 1000-4000 Ft/fő.


Utazás érvényes kártyás személyi igazolvánnyal!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Egy cseppnyi magyar Provence: Kőröshegyi levendulaszüret, Balatonföldvár és a Bory-vár Egy cseppnyi magyar Provence: Kőröshegyi levendulaszüret, Balatonföldvár és a Bory-vár Egy cseppnyi magyar Provence: Kőröshegyi levendulaszüret, Balatonföldvár és a Bory-vár Egy cseppnyi magyar Provence: Kőröshegyi levendulaszüret, Balatonföldvár és a Bory-vár Egy cseppnyi magyar Provence: Kőröshegyi levendulaszüret, Balatonföldvár és a Bory-vár Egy cseppnyi magyar Provence: Kőröshegyi levendulaszüret, Balatonföldvár és a Bory-vár