Csíksomlyói Pünkösdi Búcsú

A Székelység legnagyobb ünnepe

4 nap/3 éjszaka 

Időpont:

2022. június 3-6. 

Program

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Este érkezés Korondra. Vacsora és szállás a panzióban.
 
2. nap: Reggeli után indulás a csíksomlyói búcsúba. Gyalogosan felmegyünk a Kis-és Nagysomlyó hegyek közötti Nyeregbe. Részt veszünk a 12:30-kor kezdődő ünnepi Szentmisén a Hármashalom oltárnál. Vacsora, szállás a panzióban.
 
3. nap: Reggeli után részt veszünk a vasárnapi szentmisén a falu templomában. Buszunkkal ellátogatunk  Szovátára, a híres fürdőhelyre (Medve-tó), majd a parajdi sóbányát keressük fel. Bemegyünk a sóhegy gyomrába. A hatalmas csarnokok ma szanatóriumként működnek.  Hazaúton megállunk Farkaslakán és tiszteletünket tesszük Tamási Áron síremlékénél, aki a falu szülöttje volt. Este visszaérkezünk a szálláshelyre, vacsora.
 
4.nap: Reggeli után hazaindulunk. Útközben megállunk Segesváron.  Felsétálunk a várhegyre. A várfalak között találjuk a történelmi óvárost, lakott házaival, Óratoronnyal, a gótikus kolostortemplommal és az evangélikus templommal. Városnéző programunk után hazaindulunk. Vácra érkezés a késő esti órákban.

Részletek és árak

Időpont: 2022. június 3-6.    4 nap/3 éj
Találkozó: 5:45-kor Művelődési Ház, Vác
Indulás/érkezés: 6:00 óra Művelődési ház, Vác
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Szállás: Korondon, panzióban, 2-3-4 ágyas szobákban
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)
Min.létszám: 30 fő
 

Részvételi díj: 66.000 Ft/fő

Előleg: 26.000 Ft/fő    
 
(hátralék fizetendő legkésőbb 20 nappal az út indulása előtt)
 
A részvételi díj tartalmazza az utazást, a szállást félpanzióval, az idegenforgalmi adót és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza a fakultatív útlemondási biztosítást (kb. 5%), az ajánlott utasbiztosítást (kb. 1600 Ft/fő).
Utazásunkat mozgásában korlátozott személyeknek nem ajánljuk.
A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.
Fontos! Az autóbuszon személyenként max. 18 kg poggyász és 1db 5 kg kisméretű kézi poggyász szállítható!
 

Utazáshoz szükséges érvényes személyi igazolvány!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Csíksomlyói Pünkösdi Búcsú Csíksomlyói Pünkösdi Búcsú